blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

Afvallen met afslankproducten? Ja, maar niet blijvend!

January 1, 2019

Zie jij ze ook regelmatig bij je collega's en vriendinnen? Je ziet de kilo's er af gaan maar blijven die er ook af? Waarom werkt dit niet op de lange duur? Vanaf deze maand wordt je weer door de media geconfronteerd met allerlei makkelijke producten die je gouden bergen beloven (in kilo's dan hè?). Maar helaas moet ik je uit die droom helpen.

 

Afslankproducten zijn hoofdzakelijk gericht op tijdelijk laag calorisch eten (dus minder energie eten dan je nodig hebt). Daarvan val je doorgaans goed af. Helemaal happy met je nieuwe gewicht stop je met het nemen van deze producten en ha…, eindelijk eet je weer gewoon mee met je gezin. Al na 1-2 weken geeft je weegschaal niet meer aan wat jij wilde zien. Je komt langzaam aan in gewicht en vaak méér dan je voorheen woog.

 

Waarom is dat zo?

Met het tijdelijk vervangen van je maaltijden door deze producten leer jij niet anders te eten. En dát is het grootste probleem: jouw eetgewoontes! Toch iets te veel van dit en te weinig van dat. Verkeerde keuzes maken omdat je je er niet van bewust bent dat het anders zou moeten; te veel tussendoortjes die best veel suiker bevatten enz.

Maar met het het eten van maaltijdvervangers of afslankproducten ‘leer’ je niet je eetgedrag aan te passen. Als je stopt om vervolgens je gebruikelijke patroon weer op te pakken, dan ben je zo weer terug bij af, of erger. 

 

Wil je werkelijk naar een lager lichaamsgewicht voor de lange duur dan zul je veranderingen in je gehele leefstijl moeten aan brengen en dat gaat verder dan alleen je voeding. Het gaat vooral om je gedachtes omtrent eten, hoeveelheden, productkeuzes, bewegen, slapen, etc.

 

Door het enorme aanbod van voeding (overal en altijd) hebben we ‘levenslang’ gekregen om op te letten. En dat geldt echt voor de meeste mensen!

 

Wees je er van bewust dat deze producten alleen goed zijn voor het vullen van de zakken van de producenten. Wil je meer weten over gezond eten of afvallen door gezond eten? Bel, mail of maak zelf je afspraak online. Dan praten we verder in mijn praktijk!

 

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png