blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

Help! vakantie...

July 1, 2017

Genieten van je vakantie en toch geen extra kilo’s mee terugnemen lukt met onderstaande tips. 

 

Op gewicht blijven is al goed genoeg!

 

 

Tip 1: Drink een paar extra glazen water om de dag goed door te komen.
Vochttekort: op zomerse dagen gebeurt dit eerder omdat je meer zweet en dus vocht uit je lichaam verdwijnt. Daarom is het nodig voldoende water en thee te drinken. Ook koffie geldt gewoon als vochtinname. Zorg dat je een flesje water bij je hebt als je weg gaat. Frisdranken, fruitsapjes en energy-drankjes nemen je energie juist weg.
 

Tip 2: gezonde snacks voor onderweg
Neem voor onderweg ook wat gezonde snacks mee. Alleen zoetigheid krijg je dorst van en je wordt er vreselijk sloom van. Snack gezond: handje ongezouten noten of pinda’s, gekookt eitje, fruit, komkommer, rauwkost, etc.
 

Tip 3: ontbijt uitgebreid maar gezond

Een croissant met jam is misschien verleidelijk, maar deze zoetigheid breekt je energie af! Kies ook eens een bord pap of havermout als je zelf je ontbijt kunt maken. Neem altijd een stuk fruit erbij. Ook een gekookt eitje of kwark/yoghurt staan vaak op het buffet of kun je zelf meenemen bij je boodschappen. Een stevig ontbijt zorgt voor een goed gevulde maag en zorgt dat je in de loop van de dag minder gaat snaaien.


Tip 4: dag je weg? Neem wat mee

Ga je tijdens de vakantie een dagje op stap, zorg dan dat je wat te eten bij je hebt; je eet een stuk onregelmatiger op vakantie en vind je dan een eetgelegenheid dan zijn het vaak snelle (en dus meestal slechte) snacks!


Tip 5: uit eten; zoek puur en weg van de boulevards

Ga lekker op zoek naar de lokale authentieke restaurantjes waar ze puur eten opdienen; weg van de boulevards met snelle happen en pizza’s. Je zult ook aangenaam verrast worden door de prijzen. Ga je zelf koken: zoek de markt op voor verse en lokale producten.
 

Tip 6: uit eten

Laat het mandje brood vooraf staan, kies een salade als voorgerecht, neem een mager hoofdgerecht (kip, vis, groentegerecht, vegetarisch, of schaal- en schelpdieren), geniet uitbundig van 1 glas alcohol met water ernaast en af en toe een dessert. Ook een kop koffie is een heerlijk toetje


Tip 7: lekker bewegen

Als jij je thuis lekker voelt bij sporten en bewegen: waarom op vakantie dan niet? Ga fietsen, wandelen, kanoën of zoek andere activiteiten in de buurt (VVV) die je laten bewegen.

 

 

Afvallen in de vakantie hoeft echt niet; op gewicht blijven is al mooi!

 

 

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png