blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

Het Grote Smoezenboek - welke gebruik jij?

August 31, 2017

…om niet te hoeven koken, of teveel op te scheppen, wéér die traktatie te nemen of niet te sporten. Herken jij ze bij jezelf? En hoe kun je er anders tegen aan kijken?

 

1. Het is zonde om weg te gooien dus het moet op 

Dat kan best zijn maar jij ben niet de Otto. Bewaar restjes als je lunch voor de volgende dag, warm of koud.

 

2. Op het werk wordt vaak getrakteerd

Daar hoef je niet altijd aan mee te doen; zeg de jarige dat je het leuk vindt aangeboden maar nu niet wilt.

 

3. De kinderen zijn lastige eters (dus vaker eten wat zij willen)

Reden te meer om gezond te koken: je geeft ze nu iets mee voor later en kinderen moeten smaken ontdekken en leren waarderen. Dit kost veel tijd en moeite maar is geen reden om alleen gerechten te maken die zij lusten.

 

4. Alleen koken voor jezelf is de moeite niet waard

Ben jij dan niet de moeite waard?

 

5. Je hebt een drukke baan (en dus weinig tijd om gezond te doen)

Dat betekent meer plannen en in het voren koken en maaltijden invriezen. Stress is juíst een reden om goed voor jezelf te zorgen.

 

6. Het is ongezellig als je niet meedoet (alcohol, gebakje, etc)
Is een glas water nou écht ongezelliger dan dat wijntje? Gezelligheid zit ‘m in andere zaken toch? Het is (misschien) de mening van een ander maar laat jouw wens voorop staan.

 

7. Een afhaalmaaltijd is sneller

Zeker niet; je moet óf zelf rijden óf bellen en wachten tot het gebracht wordt. In die 20-30 minuten kun je ook een gezonde maaltijd op tafel zetten (mits je wat in huis hebt natuurlijk, dus dat betekent plannen).

 

8. Makkelijk eten is goedkoper

Helaas lijkt dat vaak zo te zijn maar als je je best doet kan zelf koken én gezond koken ook binnen je budget. Door gezond te eten bespaar je ook op extraatjes als frisdrank, alcohol, koekjes, koffie-onderweg, een Snickers bij het tankstation, etc.

 

9. Je bent te moe om te sporten

De energie die je krijgt van sporten moet je eerst ervaren door het te doen. Juist door te gaan sporten breng je je energieniveau omhoog. Zoek wel iets dat bij je past.

 

10. Je kunt niet sporten want je hebt een blessure

Er is echt wel een sport te vinden waarbij je jouw blessure kunt ontzien. Kijk maar eens naar sporters met een handicap bijvoorbeeld.

 

Heb je nog andere smoezen? Verandering van leefstijl gaat niet over een geasfalteerd pad maar over en hobbelig en kronkelig pad dat klimt en daalt. Maar iedere gezette stap brengt je dichter bij je doel!

 

 

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png