blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

recept lijnzaadcrackers

September 17, 2017

Koolhydraatarme crackers om zelf te bakken en te eten in plaats van je boterhammetje of tarwe-cracker. Vol met voedzame zaden en pitten. Je kunt er goed mee variëren door zaden en/of pitten te gebruiken die je zelf lekker vindt. Gebruik om en nabij deze invulling qua verhouding:

 

ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
80 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten
100 gram lijnzaad (gebroken)
60 gram sesamzaad
half theelepeltje zout
water

 

Varieer met Provencaalse kruiden, cacao of kokosvlokken om je eigen smaakje er aan te geven. Ook kun je er cranberries of rozijnen in doen, maar dan zijn ze niet meer echt koolhydraatarm te noemen.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Doe alle droge ingrediënten én de olijfolie in een kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer door totdat het deeg een ronde bal vormt. Het mag best een vochtig geheel zijn. Laat 10 minuten staan om te wellen.

Leg bakpapier op de ovenplaat en spreid het deeg goed over de bakplaat/het papier 

uit. Zorg dat het deeg overal even dik is en maak het ongeveer de dikte van een cracker. Het deeg plat- en aandrukken kan met de bolle kant van een natte lepel of pannelikker.

Doe de plaat in de oven, ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant redelijk droog is. Je kunt nu de plaat eruit halen en crackers maken door het deeg even los te snijden in het gewenste cracker-formaat. Gaat prima met een pizzasnijder. Draai de crackers om en daarna deze kant nog even in de oven voor ca. 15 min. Houd je van droog en knapperig, dan ietsje langer of laat ze nog even staan met de oven uit.

Laat afkoelen op een rooster en klaar!

 

De crackers zijn enkele dagen houdbaar door ze in een afgesloten trommel te bewaren.  

 

Zaden en pitten geven veel goede vetten en werken verzadigend. Vind je dit een leuk recept? Deel het op FB en laat een ander er ook van genieten!

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png