blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

Vet bevriezen of verwijderen: flauwekul?

August 7, 2018

Jaren geleden toen ik zelf niet blij was met mijn eigen gewicht, zou mij dit geweldig

lijken: weinig doen en tóch vet verliezen. Nu weet ik beter en ben ik gaan houden van gezond eten, matiger met de extraatjes en veel bewegen. Voor velen lonken behandelingen als vet bevriezen (cryolipolyse) of plaatselijk verwijderen (liposuctie) maar werkt dat echt? Radar+ ging uit op onderzoek en kwam met de volgende conclusie:

 

Conclusie: het is duur en vaak onzin
Van de nieuwe technieken om plaatselijk af te vallen lijkt cryolipolyse met tachtig procent tevreden gebruikers nog het meest succesvol. Je moet daar dan wel enige duizenden euro’s voor over hebben, en omdat de techniek nog maar kort bestaat valt er weinig te zeggen over het langetermijneffect. 

Voor wie echt blijvend wil afvallen, is het beste advies nog altijd het aanpassen van je leefstijl, liefst geleidelijk. Door 100 kilocalorieën uit het dieet te schrappen en dagelijks 100 kilocalorieën extra te verbranden (dat is twintig tot dertig minuten wandelen) gaat in een jaar tijd 10 kilo verloren. Geen crashdieet, wel voor altijd.

 

 

Mijn persoonlijke toevoeging: dit soort behandelingen 'leert' je niet anders te eten en vooral om te gaan met eten. Je blijft eten zoals je voorheen deed en hoe sta je er dan over een jaar voor? Je lichaam vult andere vetcellen zo weer in; op deze manier kom je niet van de probleem af maar zeker wel van je geld. Een leefstijlverandering is nog altijd de beste manier om je gewicht te verbeteren.

 

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png