blogs, tips, doen of gewoon lekker lezen...

Magnesium slikken onnodig

February 14, 2019

 

 

Magnesium is een mineraal dat je met je voeding moet binnenkrijgen. Mineralen heb je in hele kleine hoeveelheden nodig. Veel mensen 'slikken' magnesium als supplement omdat dit bijvoorbeeld op internet, bij de sportschool of in de drogisterij wordt geadviseerd. Maar gelukkig kan het anders; als je gevarieerd eet krijg je vanzelf je magnesium binnen.

 

Hoe krijg je het binnen dan? Met gewone voeding:
 

Eet volle granen zoals volkoren brood/crackers/beschuiten of volkoren pasta

Af en toe een banaan

Een handje noten of pinda's

Een eetlepel pompoenpitten door je yoghurt

Groene groente

Een blokje bittere chocolade 

Garnalen of schelpdieren

 

Nou, dat zijn geen wereldvreemde producten toch? Het mooie is dat hier in véél meer andere vitamines en mineralen zitten die je ook nodig hebt en als je een supplement gebruikt is dat niet het geval. Ook krijg je veel vezels binnen met bovenstaande voeding en dat is mooi meegenomen! En zeg nou zelf...welk plaatje zie er lekkerder uit?

 

Een tekort aan magnesium zou alleen mogelijk zijn als je darmen of nieren niet goed functioneren, maar is niet goed vast te stellen uit bijvoorbeeld bloedonderzoek.

 

Een teveel aan magnesium (dat kan alleen door het gebruiken van een supplement of magnesiumzout bovenop je voeding), kan leiden tot klachten als diarree. 

 

Het opstellen van een gezond en gevarieerd voedingspatroon voor je zelf kan best lastig zijn; LEEF! kan je hierin begeleiden. Als je het belangrijk vindt dat je Facebookvrienden dit ook weten, deel dan dit artikel.

Share on Facebook
Please reload

LEEF! voeding & beweging

Ganzenbree 21

7482 LD  Haaksbergen

  • Facebook - White Circle
i-love-sticker.png